Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona biała kiełbaska – wspomnienie Wielkanocy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 6 kawałków
suszone śliwki 100 g
wino wytrawne 250 ml
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kiełbaska – wspomnienie Wielkanocy

1. Kiełbasę ułożyć w naczyniu żaroodpornym
2. Położyć na nią suszone śliwki i cebulkę w piórka
3. Podać ½ porcji wina wytrawnego
4. Piec w piekarniku 20 min
5. Polać 2-gą częścią wina
6. Piec 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 08.07.2010 12:01
Niby biała kiełbasa a smakuje wykwintnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak