Sposób przygotowania

kapustę wypłukać , poszatkować i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na talarki-osuszyć. Słoninę pokroić w kostkę wytopic dodać pokrojoną w kostkę cebulę -zeszklić. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę -przesmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarowac tluszczem , ulożyć warstwę ziemniaków-posolić następnie wyłożyć kapustę i przykryć warstwą ziemniaków posolić. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnia na 45 minut w tem. 200 stopni. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i posypać ółtym serem-zapiec.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    kupe lat już tego dania nie jadłam, nawet przyznam się że zapomniałam że można coś takiego zrobić. Dzięki za przypomnienie o klasyku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię takie kombinacje
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię takie kombinacje
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł, musze wypróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    świetnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !