Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane ziemniaki z kapustą kiszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
ziemniaki 1,5 kg
cebula 1 szt
słonina 100 g
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane ziemniaki z kapustą kiszona

kapustę wypłukać , poszatkować i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na talarki-osuszyć. Słoninę pokroić w kostkę wytopic dodać pokrojoną w kostkę cebulę -zeszklić. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę -przesmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarowac tluszczem , ulożyć warstwę ziemniaków-posolić następnie wyłożyć kapustę i przykryć warstwą ziemniaków posolić. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnia na 45 minut w tem. 200 stopni. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i posypać ółtym serem-zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ulaaa 08.02.2013 23:48
ciekawy pomysł
ewaa 27.07.2012 21:12
super pomysł
Neetka90 25.07.2012 11:48
świetnie wyglądają
Neetka90 25.07.2012 11:48
świetnie wyglądają
Neetka90 25.07.2012 11:48
świetnie wyglądają
Ela15 06.07.2012 07:58
super
berys18 08.06.2012 10:08
super pomysł, musze wypróbowac
teresa18 23.05.2012 20:16
lubię takie kombinacje
teresa18 23.05.2012 20:16
lubię takie kombinacje
MAR3STA 22.05.2012 22:00
pyszne danie
Rafał10 17.05.2012 21:44
kupe lat już tego dania nie jadłam, nawet przyznam się że zapomniałam że można coś takiego zrobić. Dzięki za przypomnienie o klasyku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak