Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony w panierce

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
jajko 1 sztuka
bułka tarta pikantna do panierowania
mąka pszenna do panierowania
cytryna 1/2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony w panierce

Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka. Przyprawić przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce, aby smaki ze sobą się połączyły. Rybę panierujemy w mące, jajku rozbełtanym i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z cytrynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 31.01.2013 19:10
pycha:)
Habibi 19.05.2012 21:54
Uwielbiam karpia :)
mufinka79 18.05.2012 18:04
Polecam, smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak