Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę gotujemy na średnim ogniu (ok. 30-45 min), nie podaję konkretnego czasu gdyż zależy to od wielkości warzyw. Ważne by ich nie przegotować. Obieramy marchew i pietruszkę po ugotowaniu, a nie przed gotowaniem.
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i odsączamy na sitku.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, tak samo jabłka i jajka.
Mieszamy wszystkie składniki: marchew, pietruszkę, jabłka, ogórki kiszone, jajka, groszek, kukurydzę, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem.
Solę zawsze po dodaniu majonezu gdyż niektóre majonezy są zbyt słone by sałatkę jeszcze solić.
Wykładamy sałatkę na salaterkę i dekorujemy wg własnego upodobania, ja zazwyczaj układam ją na liściu sałaty wierzch smarując majonezem i dekorując np. kukurydzą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    Ślicznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    piękna dekoracja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    lubię to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !