Sposób przygotowania

Ciasto

mąka tortowa 1/ 3szklanki

mąka ziemniaczana 1/4 szklanki

jajka 3 sztuki

proszek do pieczenia 1 łyżeczka

kakao 2 łyżki

olej 1/4 szklanki

woda 1/4 szklanki

cukier pół szklanki

Pół litra jabłek startych na wiórka przesmażonych z cukrem - mówię o zawekowanym słoiku ja robię sobie na zimę , ale możesz kupić mus jabłkowy i będzie to samo :)

Góra ciasta

1 puszka milblu mleko zagęszczone słodzone

mleko pół szklanki

żurawina 5 deko

galaretka o smaku brzoskwiniowym rozpuszczona w 200 mili wody.

Jajka miksujemy z cukrem dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia kakao olej i wodę. Zmiksowana masę przelewamy do tortownicy większej wysmarowanej masłem i posypaną mąką . Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu przecinamy na połowę. Na dolny placek kładziemy jabłka ze słoika rozprowadzamy po całości . Przykrywamy drugim plackiem .

Do miski wykładamy mleko z puszki dodajemy mleko zwykłe miksujemy. Galaretkę rozpuszczam w szklance wody i letnia wlewamy do miksującego sie mleka . wkładamy do lodówki do jak zaczyna tężec wyjmujemy i przekładamy na ciasto na wierzch posypujemy żurawiną i gotowe :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale śliczne ciasto, aż szkoda jeść :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !