Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LOdowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1/2 kg
cukierki truflowe 8 sztuk
lody 1 kg
chrupki kukurydziane smakowe 40 sztuk
czekolada 2 rządki
sok porzeczkowy do smaku
bakalie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: LOdowy deser

Porcję lodów wykładamy do pucharka, arbuza kroimyw kawałki, wykładamy do pocucharka, czekolade ścieramy na tarce, do jednych lodów dodaje chrupki, do drugich po 1 cukierku truflowym pokrojonym w kostkę. Posypujemy posypkę i polewamy sokiem. Dla ochotników dodajemy bakalie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.03.2013 08:46
świetny deser :)
Sroczka 31.08.2012 20:36
Uwielbiam lodowe desery.
Goya 21.08.2012 18:38
mniam
Dorota37 12.08.2012 20:58
apetyczny
Ewelina47 31.07.2012 20:45
w takie upały to jeść tylko taki deser
Kikiriki 19.05.2012 12:59
mniam
Kamila/kami007 18.05.2012 11:42
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak