Sposób przygotowania

Z kapusty wycięłam głąb. Do dużego garnka włożyłam kapustę gotowałam 15 minut i ścigałam liście które co zmiękły wyciągałam z garnka i z powrotem wkładałam Po 10 min. znowu ją wyjmuje i obieram z wierzchnich liści. Ryż gotuje 15 minut .Gdy wystygnie dodaje go do mięsa, wbijamy jajko, przyprawiam i wyrabiam masę. Farsz nakładam na liście kapusty i formuje gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki. Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka .Gotuje je ok 40 min. na małym ogniu. w bulionetce drobiowej i pomidorach pokrojonych drobno Po czym wyjmuje i dodaje przecier pomidorowy i ząbek czosnku sprasowanego Gotuje jeszcze z 25 minut i gotowe:) .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    prezentują się smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ale cudowności
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !