Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kostki, włożyć do miseczki i stopić w kąpieli wodnej.
Limonki wyszorować, sparzyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Otrzeć skórkę nie naruszając białego albedo.
Z otartych limonek wycisnąć sok i połączyć z odrobinką zielonego barwnika.
Do stopionej czekolady dodawać wolno sok limonkowy, stale mieszając, aż się połączą - dołożyć startą skórkę i wymieszać.
Masę wylać do silikonowych foremek na kostki lodu i wstawić do lodówki lub zamrażarki.
Po dokładnym stężeniu wyjąć z foremek i przełożyć do maleńkich papierowych papilotek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    orzeźwiające :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    pomysłowe. i pewnie pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zwłaszcza dzieciaczkom takie czekoladki trafiają w gust, ale mój mąż ma całkowicie dziecięce podejście do słodyczy, dlatego zniknęły w oka mgnieniu ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !