Sposób przygotowania

Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a seler w plasterki. Cebulę wraz z selerem i marchewką obsmażyć na oliwie, dodać posiekany czosnek. Dodać mięso i smażyć jeszcze kilka minut, cały czas mieszając. Dodać sos pomidorowy i zioła suszone. Dusimy potrawę około 30 minut aż sos nieco odparuje. Przyprawić cukrem, solą, pieprzem i nieco gałką muszkatołową. Makaron Bucatini gotujemy al dente. Na suchej patelni prażymy pestki dyni. Makaron odcedzamy i wykładamy na talerz, polewamy sosem mięsnym i posypujemy uprażonymi pestkami dyni oraz startym parmezanem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Pycha :) Polecam używanie pestek z dyni lub słonecznika do takich makaronów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawy dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !