Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek drobiowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 1 szt
oliwa
sól
pieprz
kostka mięsna
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek drobiowych

Kroki postępowania

1
Serduszka myjemy , następnie obieramy z białych błonek i przekrawamy na pół oczyszczając z skrzepów krwi . Znów myjemy i osuszamy
Krok 1 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
2
Następnie wrzucam do garnka dodaje olej lub kawałek smalcu jak kto woli i podsmażam , dodaję posiekaną cebulkę w kostkę i jeszcze chwilkę duszę .
Krok 2 - Gulasz z serduszek drobiowych foto
3
Zalewam wodą i gotuję do miękkości mięsa . Doprawiam do smaku . Zagęszczam wodą rozrobioną z mąką . Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Krok 3 - Gulasz z serduszek drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.02.2013 21:43
bardzo dobry przepis
Łukasz15 11.11.2012 12:53
Bardzo lubię
Wafelek2601 07.11.2012 08:47
Smakowity
Jodaj 24.10.2012 10:02
pyszny gulasz :)
Bożena13 15.08.2012 20:46
coś dla mnie;)
aga130982 30.06.2012 08:41
pyszne
Katarzyna54 18.05.2012 09:04
ciekawe
misia53 17.05.2012 21:02
ja też lubię serduszka i żołądki drobiowe
ziutula
ziutula 17.05.2012 19:12
lubię serduszka...
Justyna28 17.05.2012 18:02
mmm musi być pyszny:)
Justyna28 17.05.2012 18:02
mmm musi być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak