Sposób przygotowania

Oczyszczone, umyte i osuszone piersi z kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z pikantną przyprawą do kurczaka Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Do miodu pszczelego dodać sok z limonki, łyżeczkę sosu włoskiego Prymat i posiekaną świeżą miętę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawą chili pieprz cayenne Prymat.

Mango pokroić w plasterki, a ananasa w krążki usuwając twardy środek. Owoce skropić miodem połączonym z sokiem z cytryny, imbirem, cynamonem i grubo mielonym czarnym pieprzem.
Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu po około 5 minut z każdej ze stron. W trakcie pieczenia mięsa, zgrillować również przygotowane wcześniej owoce.

Na talerzu ułożyć sałatę frisée wymieszaną z cząstkami truskawek, a na niej owoce i pokrojoną w plastry grillowaną pierś z kurczaka. Całość polać sosem miodowym i udekorować świeżą miętą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    nie za bardzo lubię miód, ale myślę, że go nie czuć w połączeniu z innymi składnikami
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ja uwielbiam takie połączenie słodkiego i ostrego, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !