Sposób przygotowania

Mięso usmażyć na oleju (dowolne, ja robię z mięsa drobiowego).
Wyłożyć do sporej miski.
Pieczarki pokroić grubiej, podsmażyć na maśle do całkowitego
wyparowania wody, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać do mięsa. Dodać także
podsmażoną na oleju cebulkę. Zmielić namoczoną bułkę. Dodać do mięsa
pokruszony ser żółty typu Hochland. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić
solą i pieprzem, nie żałujemy pieprzu!
Wg własnego przepisu usmażyć naleśniki.
Naleśniki wypełniać farszem.
Wg uznania można je obtoczyć w jajku, bułce i obsmażyć, ja wolę
szybszą wersję, także obsmażone ale bez panierki na oleju.
Polecam podawać z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie krokiety.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też jestem za
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata16

    pychota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !