Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKIE KROKIETY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
kajzerka 1 szt
masło 3 łyżki
mięso mielone 70 dag
naleśniki 20 szt
pieczarki 40 dag
ser żółty 5 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKIE KROKIETY

Mięso usmażyć na oleju (dowolne, ja robię z mięsa drobiowego).
Wyłożyć do sporej miski.
Pieczarki pokroić grubiej, podsmażyć na maśle do całkowitego
wyparowania wody, zmielić w maszynce na grubym sitku, dodać do mięsa. Dodać także
podsmażoną na oleju cebulkę. Zmielić namoczoną bułkę. Dodać do mięsa
pokruszony ser żółty typu Hochland. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić
solą i pieprzem, nie żałujemy pieprzu!
Wg własnego przepisu usmażyć naleśniki.
Naleśniki wypełniać farszem.
Wg uznania można je obtoczyć w jajku, bułce i obsmażyć, ja wolę
szybszą wersję, także obsmażone ale bez panierki na oleju.
Polecam podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 19.06.2012 23:50
pychota:)
dorotka0000025 19.01.2012 15:47
fajne
ZEWA 19.01.2011 23:56
ja też jestem za
Ewa104 21.09.2010 09:29
Uwielbiam takie krokiety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak