Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na godz. do lodówki. Następnie ciastem wypełnić natłuszczone foremki na babeczki lub takie do tarteletek o śr. 12cm. Ponakłuwać widelcem. Piec ok. 10 min w temp. 180st.

Krem:
szkl. mleka,
cukier waniliowy,
5 łyżek cukru pudru,
tabliczka mlecznej czekolady,
łyżka mąki ziemniaczanej,
2 żółtka.

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i mąką. Mleko zagotować, dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Następnie dodać utarte żółtka, gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Nałożyć do podpieczonych tarteletek i piec jeszcze ok. 10 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    uwielbiam smakołyki i takie małe słodkie przekąski
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z czekoladowym kremem tartaletki muszą smakować wspaniale.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    fajne i proste :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ależ one piękne
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super tartaletki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite tartaletki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !