Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pierniczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 1,5 szkl
margaryna 1/2 kostki
cukier 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa: ser 1 kg
cukier 1 szkl
jajko 7 szt
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 1 op
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa makowa 1 puszka
Dodatki: 40 dag
pierniczki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami

Ciasto: z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym żółtku, zmielony ser oraz proszek do pieczenia. Na samym końcu delikatnie wmieszujemy pianę z białek. Ciasto kruche ścieramy na tarce o dużych oczkach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto kruche wykładamy gotową masę makową. Na masę makową wykładamy połowę masy serowej, następnie układamy pierniczki, a na samym końcu wykładamy pozostałą część masy serowej. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak