Sposób przygotowania

Ciasto: z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy do lodówki, aby się dobrze schłodziło. Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym żółtku, zmielony ser oraz proszek do pieczenia. Na samym końcu delikatnie wmieszujemy pianę z białek. Ciasto kruche ścieramy na tarce o dużych oczkach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto kruche wykładamy gotową masę makową. Na masę makową wykładamy połowę masy serowej, następnie układamy pierniczki, a na samym końcu wykładamy pozostałą część masy serowej. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !