Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
cebula 1 szt
szpinak 10 dkg
fasolka szparagowa 15 dkg
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i fasolką

Makaron gotujemy wg przepisu. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy pokrojoną cebulę, smażymy chwilę. Dodajemy liście szpinaku i rozmrożoną fasolkę, smażymy kilka minut, dodając pieprz i sól. Opruszamy mąką, mieszamy, podlewamy wodą i robimy lekki sos. Doprawiamy gałką muszkatołową. Sosem polewamy makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 12.07.2013 08:39
mnie na pewno by smakowało:)
kanu83 21.08.2012 19:48
smaczne połączenie
ronald88 19.05.2012 09:43
super
parysek10 17.05.2012 17:47
bardzo fajna
Rafał10 17.05.2012 12:40
hmmm z fasolką jeszcze nie jadłam... muszą kiedyś dodać dla spróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak