Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 4 ząkbki
cytryna
pstrąg 4 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba w warzywach

Umyte, wypatroszone i osuszone ryby natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem.
Czystą ,obraną marchew, pietruszkę zetrzeć nas tarce o dużych oczkach. Folie aluminiową posmarować lekko olejem ,ułożyć rybę obłożyć
warzywami i zawinąć folię i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok.40 minut.

Podawać np.z kaszką kuskus

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 26.07.2012 16:34
interesujaca
SmakolykiJoanny 06.06.2012 09:29
Uwielbiam ryż :)
parysek10 17.05.2012 17:56
smakowite danie
Rafał10 17.05.2012 12:42
pychotka :)
ZEWA 17.05.2012 12:19
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak