Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 2 sztuki
bazylia
oregano
majeranek
sól
pieprz
łosoś 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony

Płaty łososia kroimy na paski i przekładamy na mniejszą blaszkę. Przyprawiamy sokiem wyciśnięty z 2 cytryn, solą, lekko pieprzem. Obsypujemy bazylią, oregano, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki, by przeszło smakiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C i pieczemy ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anula 13.11.2012 13:09
Fajny pomysł, pyszne danie
Aneta41 17.05.2012 11:21
mmm wyglada smakowicie
treonina 17.05.2012 10:51
mmm moja ulubiona ryba! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak