Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w 5 smakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe wieprzowa 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
oregano świeże
suszona marchewka
przyprawa pięć smaków
oliwa
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy
woda
śmietana 12%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w 5 smakach

Kroki postępowania

1
Mięso gulaszowe przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżą bazylią i oregano oraz przyprawą 5 smaków (nie za dużo). Dodajemy także suszoną marchewkę. Przyprawione mięso odstawiamy do lodówki, żeby przeszło smakiem.
Krok 1 - Gulasz w 5 smakach foto
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, na której podsmażamy mięso.
Krok 2 - Gulasz w 5 smakach foto
3
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i dusimy do czasu jej zeszklenia. Następnie mięso podlewamy gorącą, przegotowaną wodą tak, by mięso było przykryte. Dusimy 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy. Gotujemy ok. 5 minut.
Krok 3 - Gulasz w 5 smakach foto
4
Powstały sos zaciągamy zaklepką z wody, śmietany i mąki. Gotujemy ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.
Krok 4 - Gulasz w 5 smakach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 17.05.2012 18:08
super
pioge7 17.05.2012 11:20
fajne
Anulka75
Anulka75 17.05.2012 10:42
apetyczny
Anulka75
Anulka75 17.05.2012 10:42
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak