Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt . Jajka ubijamy z dodatkiem cukru na białą pianę . Mąkę przesiewamy mieszamy z proszkiem do pieczenia i budyniem . Mąkę dodajemy do ubitych jajek i mieszamy łyżką .Wykładamy na blaszkę i pieczemy 30 min w 180 stopniach ..Wyciągamy z piekarnika i przewracamy do góry spodem i zostawiamy do wystygnięcia Zielona masa Galaretkirozpuszczamy w gorącej wodzie . Gdy przestygnie dodajemy do niej kawałki pokrojonej gruszki . Gdy zacznie tężeć nakładamy ją na biszkopt . Wkładamy do lodówki aby się zastygła. Pomarańczowa masa. Puszkę brzoskwiń wraz z syropem miksujemy. Następnie podgrzewamy i wsypujemy 2 galaretki pomarańczowe. Mieszamy aż galaretki się rozpuszczą. Gdy galaretka zacznie stęknąć nakładamy ją na zieloną galaretkę i wkładamy do lodówki. Masa jasno zielona . 500 ml śmietany ubijamy . Dwie galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody i 1 szklance podgrzanego syropu z gruszek .Galaretki mieszamy aż się rozpuszczą . Gdy będą zimne dodajemy je do bitej śmietany i jeszcze ubijamy . Nakładamy na pomarańczową galaretkę . Posypujemy tartą czekolada gorzką .Wstawiamy do lodówki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Jak ja uwielbiam takie ciasta z galaretką :D
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Bomba!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    ładnie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !