Sposób przygotowania

Szpinak myjemy,obrywamy ogonki i gotujemy 5 minut w osolonym wrzątku. Po ostudzeniu siekamy lub przekręcamy przez maszynkę.W rondlu topimy masło, wsypujemy mąkę,robimy zasmażkę wlewamy mleko i zagotowujemy. Wkładamy szpinak solimy,dodajemy pieprz oraz szczyptę cukru i mieszając gotujemy na wolnym ogniu
Na patelni rozgrzewamy olej,smażymy jajka sadzone,które solimy, pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem.
Jajka przekładamy na talerzyki wraz z gorącym szpinakiem.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zielono mi, smacznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    szpinak i jaja, uwielbiam to połączenie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara35

    Już sam wygląd kusi do zjedzenia :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    szpinak z jajeczkiem też lubię a jeszcze tak podany....
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawa propozycja na smaczne danie. Tym bardziej, ze uwielbiam szpinak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tak jeszcze nie robiłam szpinaku,:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tak jeszcze nie robiłam szpinaku,:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ty nawet szpinak potrafisz atrakcyjnie podać.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Sama przez wiele lat nie jadłam szpinaku bo sam wygląd mnie odstraszał,teraz robię tak jak mi smakuje i dość często go przyrządzam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam szpinak a z jajkiem to szczególnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    oj bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie szpinak od dziecka jest najlepszy...
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie i kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    w tej wersji szpinak jest pyszny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takie jedzenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !