Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy. Następnie przekładamy do rondla i dusimy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i liściem laurowym. Następnie wyjmujemy z kapusty liście laurowe i przepuszczamy ją przez maszynkę. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do niej pokrojone pieczarki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i liśćmi laurowymi i całość dusimy do miękkości. Kapustę i pieczarki mieszamy ze sobą i tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki. Zwijamy je i panierujemy w mące, w rozbełtanych i doprawionych solą i pieprzem jajkach oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam krokiety z każdym nadzieniem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha, bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pysznosci i to jakie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moje ulubione krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    uwielbiam krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Chodzą za mna takie krokiety od tygodnia ale ciagle brak czasu na zrobienie:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !