Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki ziemniaczane z keczupem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser żółty 20 dag
keczup 1/2 szklanki
sól
pieprz
pieczarki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki ziemniaczane z keczupem

Ziemniaki szorujemy dokładnie i gotujemy w mundurkach , około 25 minut w osolonej wodzie . Odcedzamy i lekko studzimy . Przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki zostawiając boki . Miąższ zgniatamy . Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w drobną kosteczkę . Podsmażamy na oleju lub maśle . Dodajemy do ziemniaków tych zgniecionych , ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Mieszamy z ziemniakami pieczarkami i keczupem na jednolitą masę . Masą napełniamy nasze łódeczki ziemniaczane i zapiekamy w piekarniku około 20 minut w temp. około 200 C . Świetnie smakują również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 19.10.2013 12:55
fajne jedzonko
RenataZ-et 05.09.2013 23:24
fajny pomysł
Łukasz15 23.02.2013 12:02
Super
caralajna 18.08.2012 22:10
mniam
Seba 10.07.2012 12:49
fajne
Wafelek2601 18.06.2012 22:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak