Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy dokładnie i gotujemy w mundurkach , około 25 minut w osolonej wodzie . Odcedzamy i lekko studzimy . Przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki zostawiając boki . Miąższ zgniatamy . Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w drobną kosteczkę . Podsmażamy na oleju lub maśle . Dodajemy do ziemniaków tych zgniecionych , ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Mieszamy z ziemniakami pieczarkami i keczupem na jednolitą masę . Masą napełniamy nasze łódeczki ziemniaczane i zapiekamy w piekarniku około 20 minut w temp. około 200 C . Świetnie smakują również na zimno.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !