Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PIECZARKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Bulion grzybowy 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PIECZARKOWY

Pieczarki obsmażamy z cebulką. Następnie wrzucamy je do wody z liściem, zielem i kostką grzybową. Z mąki robimy zasmażkę i zagęszczamy sos. Chwilę dusimy na mały ogniu. Ja taki sos podaję do kaszy gryczanej lub kopytek.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 09.07.2012 16:47
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak