Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
boczek 30 dag
żeberka wieprzowe 1/2 kg
mąka pszenna 1 łyż
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku mojej mamy

Fasole płuczemy i zalewamy wodą. Zostawiam ją tak na całą noc. Następnie fasolę odcedzamy. Żeberka zalewamy wodą i gotujemy. Po ok 20 minutach wrzucamy fasole i przyprawy. Wszystko gotujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni. Gdy mięso i fasola zaczyna mięknąć dodajemy obsmażoną wędlinę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy, następnie odlewamy trochę bulionu i mieszamy w nim mąkę, wlewamy do fasoli i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.12.2013 15:54
mój mąż bardzo lubi :)
Ewelina38 14.07.2013 11:41
i ja za miseczkę takiej zupki oddałabym wiele.... ;)
magduś83 12.05.2013 13:47
Mogłabym zabić:) tak lubię :)
mariusz14 16.07.2012 12:21
mniam ...
kate.500 02.07.2012 08:26
super
Ela15 13.06.2012 20:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak