Sposób przygotowania

Fasole płuczemy i zalewamy wodą. Zostawiam ją tak na całą noc. Następnie fasolę odcedzamy. Żeberka zalewamy wodą i gotujemy. Po ok 20 minutach wrzucamy fasole i przyprawy. Wszystko gotujemy. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni. Gdy mięso i fasola zaczyna mięknąć dodajemy obsmażoną wędlinę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy, następnie odlewamy trochę bulionu i mieszamy w nim mąkę, wlewamy do fasoli i jeszcze chwilę gotujemy.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    mniam ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    Mogłabym zabić:) tak lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i ja za miseczkę takiej zupki oddałabym wiele.... ;)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    mój mąż bardzo lubi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !