Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1
feta 1 opakowanie
pomidory na surowo 2
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
keczup pikantny 1 łyżka
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z fetą

Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane różyczki odcedzamy. Cebulę oraz pomidory kroimy w kostkę. Z serem feta postępujemy podobnie. Na spód naczynia układamy kostkę cebuli. Na cebulę kładziemy różyczki brokułu. Warzywo to polewamy sosem powstałym z wymieszania musztardy, keczupu oraz majonezu. Na brokuły kładziemy fetę, a na wierzch pokrojone pomidory. Sałatkę spożywamy jak najszybciej, ponieważ pomidory puszczają wodę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.07.2012 11:50
rewelacja
BernadettaP 18.05.2012 22:04
Szybko i smacznie :)
aginaa 18.05.2012 19:54
smaczna
Grażyna13 18.05.2012 10:54
Fajne połączenie smaków :)
ben-ka 17.05.2012 09:11
lubię sałatki nie dość,że szybko się robi to są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak