Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KNEDLE Z MIĘSEM MIELONYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1/2 kg
mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 duża
czosnek 2-3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bułka czerstwa 2-3 szt
jajko 2
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KNEDLE Z MIĘSEM MIELONYM

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy z odrobiną soli, przeciskamy przez maszynkę na stolnicę do wystygnięcia. W tym czasie mięso mielone mieszamy dobrze ze wszystkimi składnikami oprócz mąki.
Krok 1 - KNEDLE Z MIĘSEM MIELONYM foto
2
Następnie do ziemniaków dodac mąkę i zagnieśc ciasto, można rozwałkowac i wycinac kółka, np. szklanką. W srodek kłaśc łyżeczkę mięsa mielonego i lepic kule.
Krok 2 - KNEDLE Z MIĘSEM MIELONYM foto
3
Gotowe knedle wrzucamy na gotującą się i osoloną wodę. Gotujemy jeszcze chwilę po wypłynięciu. Podajemy gorące z dodatkiem stopionej słoniny z skwarek.
Można dodac surówkę z kiszonej kapusty.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - KNEDLE Z MIĘSEM MIELONYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.10.2012 18:45
uwielbiam takie dania
gosia1988 02.06.2012 22:13
smacznie wyglądają
Amellia 17.05.2012 08:53
lubię takie
ziutula
ziutula 17.05.2012 01:06
takie z mięskiem to ulubione moje..
Dorota_31_ 16.05.2012 22:37
podobnie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak