Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany masą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuki
spirytus 50 ml
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 1, 75 szklanka
masło 1,5 kostki
czekolada mleczna 15 dag
mąka 1 szklanka
ocet 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kolorowa mieszanka posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany masą

Biszkopt:
Białka 4 jajek ubijamy wraz z 0,75 szklanki cukrem na sztywną pianę. Z octem i proszkiem do pieczenia mieszamy żółtka jaj. Następnie dodajemy je do ubitnej sztywnej masy i mieszamy. Dodajemy mąkę oraz kakao. Mieszamy . Blachę smarujemy tłuszczem, Wykładamy papier do pieczenia. Wylewamy masę. Pieczemy w temp 160 stopni. Ostygnięty biszkopt dzielimy na trzy częsci.

Masa 4 BIAŁKA Jaja ubijamy z cukrem- 1 szklanka. Czekoladę rozpuszczamy, wystudzamy. Masło miksujemy, dodając do niego czeklada i białka jaj. Miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy spirytus. mieszamy, Mase dzielimy na dwie czesci, zostawiając trochę do posmarowania wierzchu ciasta, Przekładamy biszkopt masą, nastepnie kolejny biszkopt, masa, biszkopt i reszta masy , która nam została. Posypujemy kolorową mieszanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 18.12.2012 17:55
słodziutko się zapowiada, wręcz taki torcik
Agnieszka116 16.05.2012 21:45
Smakowite :)
Karolcia12 16.05.2012 21:42
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak