Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczku 1 kg
czosnku granulowanego 1 łyżeczka
kolendry 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
jałowca 12 ziaren
olej
ziół prowansalskich 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla

Mięso pokroić na plastry, lekko rozbić.

W młynku rozetrzeć sól, pieprz, kolendrę i jałowiec.

Wymieszać przyprawy z czosnkiem.

Każdy plaster karczku, skropić olejem, sosem tabasco, posypać mieszanką ziołową z obu stron.

Karczek ułożyć w misce, odstawić na 4 godz do lodówki.

Po tym czasie grillować na rozgrzanym ruszcie do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak