Sposób przygotowania

1 porcja 4 jaja ubić ze szklanką cukru.Jak jaja będą ubite dodajemy 8 łyżek oleju + 8 łyżek ciepłej wody i nadal ubijamy,potem dodać dwie szklanki mąki pszennej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i razem wymieszać.piec w małej podłużnej foremce. 2 porcja Tak samo jak pierwsza tylko odjąć 2 łyżki mąki a dodać 2 łyżki kakao Masa 0,,,5 litra mleka zagotować z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym.Potem wziąć trochę mleka ok. 0,5 szklanki i rozrobić 2 czubate łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej, jak mleko z cukrem zakipi wlać rozrobioną mąkę przez sitko aby nie było grudek i szybko mieszać jak zakipi odstawić aby budyń ostygł. Utrzeć kostkę margaryny i dodawać po łyżce zimnego budyniu można ubić mikserem.placki kroimy w kromeczki grubości 1 cm i smarujemy na przemian raz ciemny placek raz jasny i doczepiamy do siebie po wierzchu można polać polewą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale ciacho ! MNIAM do kawki miodzio !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetny!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !