Sposób przygotowania

Kaszę mannę wsypać na gotujące się mleko i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając 7-10 minut. Po ugotowaniu kaszę odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch. Do wystudzonej kaszy manny dodajemy całe jajko. Do masy z masła i cukru pudru dodajemy porcjami kaszę manną, dokładnie ucieramy. Tortownicę o średnicy 21 wykładamy folią spożywczą. Następnie na dnie układamy biszkopty. Na biszkopty wykładamy masę z kaszy. Całość wstawiamy do lodówki, aby masa dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone brzoskwinie układamy na stężałej masie, całość zalewamy tężejącą galaretką. Torcik ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ekstra pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Widziała już podobny pomysł na ciasto i miałam spróbować Twoje wyglada pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    widząc to zdjęcie w końcu będę musiała zrobić taki tort z kaszy manny,super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !