Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
jaja 7
mąka ziemniaczana 2 szkl
masło 1 kostka
olej 7 łyżek
proszek do pieczenia 4 łyzki
cukier 2.5 szkl
cukier puder 1 szkl
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna

Cukier należy dodać do masło i razem ucierać dodając z odstępem czasu po jednym jajku. Następnie dodaj do tego mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Drugą czynność jaką wykonaj to lukier na babkę. Ubij białko z cukrem i sokiem z cytryny tak aby to wyszło sztywne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak