Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banana flambe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 20 gr
whisky 3 łyżki
sok pomarańczowy 0,5 szklanka
cynamon Prymat 2 łyżeczka
lody 0,5 litr
banan 3 sztuki
cukier trzcinowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: banana flambe

Banany przekroić w poprzek, a następnie na ćwiartki. Na patelni rozpuścić masło, wsypać cukier, cynamon, włożyć banany i całość smażyć, delikatnie mieszając, aż powstanie karmel. Dodać sok i dusić aż sos mocno zgęstnieje. Wlać whisky i podpalić. Gorące banany podawać z lodami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.05.2012 17:21
Przepyszne! wiem.... bo próbowałam. polecam!
Monika-twin 17.05.2012 17:21
Przepyszne! wiem.... bo próbowałam. polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak