Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Najpierw przygotowujemy sushi. Na płat nori rozkładamy warstwę ryżu, maczając dłonie w wodzie. Dzięki temu ryż nie będzie się do nich lepił. Na 1/3 wysokości od siebie nakładamy odrobinkę wasabi. W tym samym miejscu kładziemy kawałki łososia i pasek ogórka. Zwijamy ciasno z pomocą specjalnej maty do zawijania. Tak przygotowaną rolkę kroimy na 8 kawałków – ostrym nożem


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    fajnie wyglada
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak to gotowy ryż co sushi ? to podstawa każdego sushi i bez opisu jak go przygotować reszta jest bez sensu
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    Proszę Pyzo już będziesz wiedziała jak zrobić http://www.doradcasmaku.pl/przepis/212685/ryz-do-sushi.html

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !