Sposób przygotowania

karkówkę kroję na mniejsze kawałki a cebulę na pół i w plasterki. Imbir, cytrynę, miód, paprykę, sól, pieprz, sos sojowy i olej sezamowy łączę ze sobą w miseczce i nacieram tym mięso. Dodaję cebulę i odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie podsmażam to na oleju a potem podlewam wodą i duszę. Na około 20 minut przed końcem dolewam białe, półsłodkie albo półwytrawne białe wino. Podaję z ziemniakami i surówką.
Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne:)
  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Taką lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    dziekuję za oceny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    uwielbiam karkóweczkę
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    apetyczna :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !