Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupka z makaronem ryżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 kostka
kalarepa 1 szt
szczypiorek
marchewka 1 szt
so rybny
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa
czosnek 1 ząbek
makaron ryżowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupka z makaronem ryżowym

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem odstawiamy ,gdy będzie gotowy odcedzamy . Kalarepkę ,marchewkę kroimy w cieniutkie paseczki . warzywa podsmażamy chwileczkę na oliwie z wyciśniętym ząbkiem czosnku dodajemy sos rybny lub sos sojowy do smaku zalewamy rozrobionym bulionem warzywnym . Do miseczki dajemy makaron zalewamy warzywami z bulionem ,dodajmy szczypiorek .Doprawiamy pieprzem białym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 25.08.2012 21:02
fajna
kasiaw 19.08.2012 21:14
super
cukiereczek 15.08.2012 15:37
mniam
Amellia 16.05.2012 09:22
mniam
Betka 16.05.2012 09:03
mmmmm podoba mi się;)
Aneta41 16.05.2012 08:26
super
iwa643 16.05.2012 07:29
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak