Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 kg
mąka pszenna 2 łyżki
masło 50 g
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz do smaku
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na ciepło

Liście szpinaku dokładnie oczyścić, usunąć ogonki i wypłukać.
Osączyć i wrzucić do wrzącej, osolonej wodzie i blanszować około 3 minut.
Po tym czasie szpinak odcedzić, wystudzić i pokroić według uznania.
W głębokiej patelni rozgrzać masło i dodać mąkę.
Mieszać aż uzyskamy zasmażkę.
Dodajemy szpinak i mieszamy, dusimy około 10 minut.
Wlewamy śmietanę i cały czas mieszamy, zagotowujemy.
Szpinak doprawiamy świeżo przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 28.03.2012 18:55
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak