Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia gyros

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
przyprawa gyros 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia gyros

Podudzia płuczemy, oczyszczamy i osuszamy. Nacieramy solą. Przyprawe gyros i oliwę mieszamy ze sobą i uzyskaną pastą smarujemy dokładnie mięso. Mięso przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy w 200 stopniach ok 1 godz.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.07.2013 12:57
smaczne jedzonko
gosia1988 29.01.2013 14:18
muszę też tak wypróbować :)
cooleczka 17.11.2012 19:10
fajny pomysł - ja w sumie to gyrosa używałam tylko do piersi
cooleczka 17.11.2012 19:10
fajny pomysł - ja w sumie to gyrosa używałam tylko do piersi
mariusz14 22.08.2012 12:49
dobre
irenka 15.08.2012 21:18
super
melonik 27.06.2012 12:50
smaczne
melonik 27.06.2012 12:50
smaczne
dianix 23.06.2012 20:56
lubie ta przyprawe
Katarzyna59 31.05.2012 20:15
bardzo apetyczne
mariel78 21.05.2012 15:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak