Sposób przygotowania

250 g umytych, bez szypułek truskawek miksujemy blenderem. Opakowanie Żelatynę- fix wsypujemy do mieszanki 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzącej wody, krótko miksujemy , po czym od razu dodajemy ją do zmiksowanego jogurtu naturalnego ze 100 ml cukru , łączymy wszystko mikserem na jednolitą masę, dodajemy zmiksowane truskawki, łyżką mieszamy ale nie na jednolitą masę, wlewamy do tortownicy z kominkiem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 1 godziny do stężenia. Pozostałe truskawki kroimy w plastry i układamy na tężejącej masie. Galaretkę truskawkową przygotowujemy z 300 ml wrzącej wody, studzimy i wylewamy na masę z truskawkami, wstawiamy do lodówki aby całość stężała.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    idealny na lato
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm truskawki, pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda prześlicznie :) No i wspaniałe połączenie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !