Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
ocet winny 2 łyżki
koperek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oliwa 4 łyżki
kapusta biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette

Kapustę myjemy i osuszamy. Drobną szatkujemy. Ogórek obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Kapustę z ogórkiem mieszamy ze sobą. Ocet z oliwą mieszamy ze sobą, dodajemy bardzo drobną posiekanę zioła (ja użyłam suszonych), sól i pieprz. Odstawiam na ok 30 min. Po tym czasie gotowym sosem polewamy warzywa i dokałdnie mieszamy. Wierzch surówki popsypujemy drobną posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.10.2013 00:12
świetna surówka
Wafelek2601 31.01.2013 11:45
Pyszna
MagdaXXX 05.08.2012 15:56
super
Emiliozo 26.07.2012 21:28
smakowita
dianix 14.07.2012 21:42
sos ten uwielbiam w polaczeniu z pekińską

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak