Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smak szparagowy (wywar)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat płaska łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smak szparagowy (wywar)

Szparagi umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki.
Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać łyżeczkę cukru, masło, nieco soli i troszkę soku z cytryny.
Gotować szparagi do miękkości.

Wywar wykorzystać do zrobienia zupy lub sosu beszamelowego.
Szparagi podać z bułką tartą zrumienioną na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 24.07.2012 21:55
Dobry pomysł :)
Monika63 24.07.2012 14:03
fajny pomysł
smakoszek 15.07.2012 13:27
super
eagle 23.05.2012 08:23
Super pomysł.
ana00 16.05.2012 13:04
ciekawe ;)
Habibi 16.05.2012 09:28
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak