Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos drobiowo pieczarkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 g
pieczarki 300 g
szczypiorek 1 pęczek
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sos sojowo grzybowy 2 łyżki
mąka do zagęszczenia sosu
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Sos drobiowo pieczarkowy

Piersi umyć i pokroić na kawałki.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor co jakiś czas mieszając.
Dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażać.
Mięso i pieczarki zalać wodą, aby wszystko było przykryte, dodać pokrojony szczypiorek.
Dodać sos sojowo-grzybowy, chwilę gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody.
Podawać z makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.07.2012 10:32
pycotka ;)
Sarenka 14.08.2011 22:17
Brzmi i wyglada apetycznie
ewelina/bunia 11.11.2010 18:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak