Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
śmietana kremówka 1 łyżka
majonez 1 łyżka
curry do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet 500 g
mozzarella 150 g
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie

Kroki postępowania

1
Ryż podsmażam na patelni, podlewam wodą i duszę do miękkości. W trakcie duszenia dodaję przyprawy, śmietanę i majonez. Ryż powinien być charakterny;),
Gotowy ryż przekładam do naczynia.
Krok 1 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto
2
Na tak pikantnej pierzynie spocznie teraz łosoś...;)
Krok 2 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto
3
Łososia doprawiam solą i przyprawa do ryb i owoców morza. Zapiekam w 200C przez 45min.
Krok 3 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto
4
Pod koniec pieczenia dodaje kilka plastrów mozzarelli i ponownie wstawiam do piekarnika na ok. 5min. Posypuję oregano.
Krok 4 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto
5
Łosoś powinien być upieczony na piękny, złoty kolor.
Krok 5 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto
6
Danie jest smaczne, lekkie, ale charakterne ;) Smacznego! Polecam!
Krok 6 - łosoś na pikantnej ryżowej pierzynie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.01.2013 15:22
bardzo interesujący pomysł na przygotowanie łososia. Można go polecić innym
Misiabe 16.05.2012 16:07
rewelacja!!
paulisia_elk 16.05.2012 13:24
pycha świetny pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak