Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić, umyć i usmażyć na smalcu.
Odstawić do ostygnięcia.
Kiedy wątróbki przestygną, zmiksować je razem ze smalcem oraz przyprawami na jednolitą, ale niekoniecznie gładką masę.
W czasie miksowania dolać nieco wody lub rosołu, aby rozluźnić masę.
Po schłodzeniu będzie smarowna.
Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, płynną przyprawą do zup.
Masę przełożyć do małych słoiczków i zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Przetestowane. Smaczny.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !