Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetowa wątrobianka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 700 g
wątróbka wieprzowa 300 g
smalec 300-400 g
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
płynna przyprawa do zup
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetowa wątrobianka

Wątróbkę oczyścić, umyć i usmażyć na smalcu.
Odstawić do ostygnięcia.
Kiedy wątróbki przestygną, zmiksować je razem ze smalcem oraz przyprawami na jednolitą, ale niekoniecznie gładką masę.
W czasie miksowania dolać nieco wody lub rosołu, aby rozluźnić masę.
Po schłodzeniu będzie smarowna.
Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem, płynną przyprawą do zup.
Masę przełożyć do małych słoiczków i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 04.08.2012 07:32
super
Kaja35 04.08.2012 07:32
super
eagle 23.05.2012 08:17
Przetestowane. Smaczny.
Habibi 17.05.2012 00:10
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak