Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i dodać do wody w garnku. Dodać obrane i umyte warzywa, zagotować. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę i umyte ziemniaki i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do wywaru. Gotujemy około 15 minut. Jeśli zupa jest mało kwaśna dolewamy sok z ogórków. Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną rozmieszaną z łyżką mąki pszennej i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Dodajemy serem topiony, który należy rozmieszać z gorącą zupa i dopiero wlać do reszty zupy w garnku. Zupę nalewamy do talerzy i posypujemy posiekana natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    z serkiem topionym nie jadlam:) na pewno pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Pyszna, zapraszam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    pycha ogórkowa, ale z serkiem topionym jeszcze nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    serkiem topionym jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !