Sposób przygotowania

Bazą sosu są pomidory i ajwar (pasta z papryki i bakłażana), zmieszać je razem. Dodać łyżeczkę papryki słodkiej (lub jak ktoś lubi na ostro -dwie). Cebulkę pokroić bardzo drobno i dodać do sosu, oliwki też posiekać, ogórka zetrzeć na małych oczkach na tarce. Wymieszać wszystko razem, dodać sok z cytryny i śmietanę.

Doprawić do smaku przyprawami: sól, pieprz cytrynowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy ten sos..
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    muszę spróbować
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !