Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet drobiowy z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
pieczarki 0,5 kg
tłuszcz
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 opak
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy z pieczarkami

Piersi z kurczaka umyć, osączyć, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, obsypać przyprawą curry, dusić do miękkości. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, udusić na tłuszczu. Do uduszonej cebulki dodać pieczarki, listek laurowy, sól i pieprz, dusić razem do wyparowania wywaru. Wszystko wymieszać z piersią z kurczaka, poddusić jeszcze razem z 5 minut. Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 17.05.2012 20:37
lubie takie dania
MagdaeM 15.05.2012 19:07
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak